Мерките се лоши, голем број угостители нема да ги отворат објектите

Loading...

„Мерките кои треба да се исполнат за да отворат угостителските објекти се ригорозни“, порачуваат од Туристичко-угостителската комора.
Од таму порачуваат дека се дозволува работа со 30 проценти од капацитетите, а трошоците за плати, сметки, кирии, остануваат исти.
-Со ваков протокол нема економска логика голем дел од нив да ги отворат терасите, порачаа тие.

loading...