Мет Дејмон на штрајк

Loading...

Соосновачот на Water.org, актерот Мет Дејмон, на прес-конференција соопшти дека се додека не се обезбеди чиста вода за секој човек на светот, тој ќе штрајкува.Но, штрајкот не се однесува на актерството… Одлуката може да ја поддржи секој со донирање на својот глас на StrikeWithMe.org.Мет Дејмон ќе штрајкува, на некој начин. Во полната прес сала, носителот на наградата Оскар,  пред репортерите рече дека нема да оди во бања се додека секој човек во светот не добие пристап до чист тоалет.Прес-конференцијата можеби беше смешна, но содржи реални статистики со кои Дејмон се обидува да ги инспирира луѓето да му се придружат во неговата цел.„Повеќе луѓе имаат мобилен телефон, отколку тоалет“, вели Дејмон. „Тоалетот, спасува повеќе животи од која било иновација во историјата на човештвото. За 25 долари, може да му дадете на човека чиста вода за цел живот“.
МакфаксСоосновачот на Water.org, актерот Мет Дејмон, на прес-конференција соопшти дека се додека не се обезбеди чиста в

loading...