Мејси Греј бара да се промени знамето на САД, за да ги отсликува сите бои на граѓаните

Loading...

Мејси Греј бара да се промени знамето на САД, за да ги отсликува сите бои на граѓаните кои живеат во таа држава.

Како што може да се види основата на предлогот е да се сменат белите ѕвезди кои се аплицирани на сина позадина, кои оваа позната музичарка ги смета за расистички.

Греми наградената пејачка Мејси Греј го одбележа новиот Џунтин (Juneteenth), најновиот федерален празник, со повик за „откажување“ на американското знаме, сугерирајќи да биде заменето со нов дизајн, силно фокусиран на расата.
„Како Конфедералното [знаме], тоа е растресено, датирано, разединувачко и неточно“, рече Греј за знамето на САД во четвртокот. Според неа знамето „Повеќе не претставува демократија и слобода“.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...
Loading...