Миленка бегала од Попова Шапка?

Loading...

(анонимен читател сакаше да ни испрати серија кратки прозни текстови поврзани со еден наш многу небитен лик, може га знаете а може и не га знаете (по тетовски). ние бидејќи сакаме козерија, алегорија и други стилски средства на МАКЕДОНСКИОТ јазик мислиме дека како вежбанка е убаво да ви ги претставиме… погодувате кој е? ма не е важно лујѓе… насмејте се… може мислите дека е еден новинар? еееее… не ви кажуваме… слатки маки нели…)
Пред неколку години една Миленка која се занимава со козарство од љубав пред ја посетилa, тогаш семејно, Попова Шапка.
Миленка се сместила со тогашното смејство во еден од хотелите на Попова Шапка. Миленка се санкала, гледала Шарпланинци, уживала во убавината 7-8 дена.
Дошло ред Миленка да си оди, ама Миленка мафија КОЗА ностра. Бившото семејство на Миленка низ врата, ама Миленка низ прозор за да не плати.
Арно ама Миленка падналa со газот на асфалт, се шиналa Коза Ностра и гa фатиле за да му га наплатат сметката.
Приказните за Миленка Коза Ностра продолжуваат…

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...