Милошоски: Седум членки биле против датум за преговори со Македонија и Албанија  

View image on TwitterAntonio Macedonian
@Miloshoski
На денешниот ЕУ Совет 7 членки биле против датум за преговори со МК и АЛ:ФР, Холандија, Германија, Данска, Луксембург, Белгија и Шпанија.
12 членки биле за преговори: Полска, Унгарија, Словачка, Чешка, ИТ, СЛО, ХР, БГ, РО, ЕСТ, Латвија, Литванија.
Грција и другите воздржани!
58 
Loading...