Милошоски ја пречкрта “Северна“ во Стразбур

Loading...

Во Парламентарното Собрание на Советот на Европа Антонио Милошоски не дозволи да ја претставува “Северна” Maкедонија, па ја пречкрта придавката “Северна“.
– Македонија е името на народната воља, согласно референдумите од 1991 и 2018 година!
Искористи ја за таа цел секоја можност, секоја акредитација, секој потпис и обележје, дома и во странство, во име на правото на самоопределување и заради достоинството на секој Македонец!, напиша на својот Фејсбук профил Милошоски.

loading...