Министерот за екологија кој не се бавеше со граѓаните ќе гради општество каде сите ќе бидеме еднакви

Loading...

Господинот Садула Дураку го предлагам за министер во Mинистерството за политички систем и односи меѓу заедниците, рече премиерот Зоран Заев на седницата за избор на новите министри.
– Легислативно е затворено поглавјето на Рамковниот договор. Со новото министерство ќе преминеме на имплементација на ново општество, општество за сите, каде ќе зборуваме за граѓаните, а не за етнички заедници и за градење општество каде сите ќе бидеме еднакви – рече Заев.

loading...