Мислел дека купува пудлица, а му подметнале глодар на стероиди

Loading...

Пензионер од Катамарка, привлечен од ниската цена на две „кучиња со педигре “во Аргентина наречени „бразилски стаорци”, бил шокиран кога ги однел на ветеринар за вакцинација и дознал дека за 150 $ всушност купил 2 ласици, на кои по раѓањето им дале стероиди за да добијат на големина и крзно.
Сличен инцидент се случил и кога една жена од Буенос Аирес, исто така, била доведена во заблуда – таа сакала да купи Чивава, а всушност, купила ласица. Обично цената на овие домашни миленици во
„кучешка верзија” во САД се движи од илјада долари па нагоре, додека ласицата чини само околу $ 75.
Ласиците обично имаат кафеава, бела или боја на крзно и должина околу педесет сантиметри, вклучувајќи ја и опашката со должина од 13 сантиметри, а тежат околу еден килограм и половина. Доживотниот век им е меѓу седум и десет години.

Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Пензионер од Катамарка, привлечен од ниската цена на две „кучиња со педигре “во Аргентина наречени „бразил

loading...