Младенов: На чекор од договор со Македонија

Loading...

Министерот за надворешни работи на Бугарија во оставка, Николај Младенов, жали што за време на неговото раководење со бугарската дипломатија не успеал да го заврши процесот на потпишување договор за добрососедство со Македонија.

Вели дека Скопје и Софија биле на чекор од постоигнување таков договор.
„Не успеав да го завршам тоа што го започнавме со Република Македонија. Тоа многу ме мачи што не го завршив, бидејќи буквално сме на еден чекор потпишувањето на тој клучен договор за нашите односи”, изјави Младенов за БТВ, пренесе Алфа.
Макфакс
Министерот за надворешни работи на Бугарија во оставка, Николај Младенов, жали што за време на

loading...