Моите деца никогаш не биле тепани: Јелена Ѓоковиќ искрено за нејзините методи на воспитување

Loading...

Сопругата на најдобриот светски тенисер, директор на Фондацијата Ѓоковиќ, уредничка и водителка на списанието „Original“, Јелена Ѓоковиќ не престанува да се воодушевува со своите ставови и принципи кога станува збор за родителството, а со Новак постојано едуцира како да ги изведете наследниците на вистинскиот пат, без долго воспоставени норми и правила. Таа зборуваше за оваа тема во отворен панел.
“Моите деца се првата генерација на деца кои никогаш не биле тепани. Тоа го добивав од моите родители, мајка ми пред мене, татко ми, баба ми и дедо ми, и кај Новак исто така. Стефан и Тара се првата генерација и верувам дека она што го правиме да не одговараме на направените грешки и погрешно протолкуваните емоциите преку насилство навистина ќе го промени светот. Мислам дека тоа е голем квантен скок во промената на историјата и иднината. “- гордо истакна Ѓоковиќ.
Јелена неодамна изјави дека Тара и Стефан не дуваат свеќи за време на прославата на роденденот бидејќи тие се симбол на несебична жртва, и тие горат за да им го осветлат патот на другите.

loading...
Loading...