Морско чудовиште со големина на автобус

Loading...

Нов вид на праисториско морско чудовиште се појавило во Невада со огромна големина.
 „Thalattoarchon saurophagis“, е најмалку 8 метри долг бил познат пред околу 244 милиони години за време на „Тријас“ периодот.
Ова чудовиште познато како претходен ичтиосаур, е дел од групата на влекачи кои пловеле низ морињата во светот во текот на диносауруската ера.
Се појавува осум милиони години по најголемото масовно пермско истребување во историјата на земјата, со што 95 отсто од сите видови во океанот беа истребени. Океанот беше прилично празно место потоа.Нов вид на праисториско морско чудовиште се појавило во Невада со огромна

loading...
Loading...