МТСП: Сабота е Национален ден на Власите

Loading...

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за
празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 23 мај (сабота),
Национален ден на Власите, е неработен ден за граѓаните припадници на влашката
заедница во Република Северна Македонија.
Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на влашката
заедница во Република Северна Македонија им го честита Националниот ден на
Власите.

Само не е јасно како ќе биде неработен денот, во сабота, кога и така и така е неработен…

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...