Муџахедините ја одбија понудата на Тирана

Loading...

Понудата на Албанија да прими 210 муџахедини од Ирак е одбиена од страна на муџахедините, пишува албанскиот печат.Официјална Тирана пред еден ден го прифати барањето на САД, во Албанија да се засолнат 210 муџахедини, од групата МЕК на Муџахедини коишто се опозиција во Ирак. Претставник на оваа група изјави дека ги има 3.000 и не е прифатливо да им се даде азил само на една мала група.Албанскиот премиер Сали Бериша изјави дека им дал ветување на САД за прифаќање на 210 лица од оваа група муџахедини, кои живеат во крајно тешки услови во кампот „Слобода“ во Ирак.
МакфаксПонудата на Албанија да прими 210 муџахедини од Ирак е одбиена од страна на муџахедините, пишува албанскиот печа

loading...