Навики кои се штетни за менталното здравје

Loading...

Секој којшто се бори со емоции што не може да ги контролира, особено со анксиозност и незадоволство, треба да размисли дали секојдневните навики се причина за нерасположеност.
Психологот Ванеса Гебхард тврди дека со менување на лошите навики може да влијаете врз тоа како се чувствувате, а со тоа ќе бидете посреќни и задоволни.
Таа наведува дека ќе се чувствувате подобро доколку се ослободите од овие шест секојдневни навики:
1. Постојано проверување на мобилниот телефон
2. Поминување премногу време во затворен простор
3. Неквалитетен сон
4. Лоши навики во исхраната
5. Неправилно седење
6. Одолжување на обврските.
Пробајте да смените барем некоја од овие навики и ќе забележите позитивни промени.

loading...
Loading...