Над 160 рудари од најдлабокиот рудник во светот се заразени со КОРОНА ВИРУСОТ

Loading...

Над 160 рудари од најдлабокиот рудник во светот се заразени со КОРОНА ВИРУСОТ

Затворен за работа е најголемиот и најдлабок рудник за злато на светот – Мпоненг. Масовна е заразата помеѓу работниците внатре. Оваа недела биле извршени 600 тестови и околу една четвртина се вратиле како позитивни. Инаку, оваа компанија вработува дури 5000 рудари во рудникот.

Тој последниот месец работеше со половичен капацитет, токму поради пандемијата. Но се покажа како недоволна таа мерка. Сега рудникот е целосно затворен. Компанијата трпи огромни загуби поради тоа што не се ископува златото.

Рудникот Мпоненг се простира на околу четири километри длабочина. Рудникот во моментов е и на продажба. Се очекува да биде продаден до крајот на јуни.

Хрватска од идната недела ја отвора летната туристичка сезона

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...