Намален кредитниот рејтинг на Словенија

Loading...

Американската бонитетна куќа Standard&Poor's го намали за еден степен кредитниот рејтинг на Словенија од А на А-, но ја промени прогнозата од негативна во позитивна.Причина за намалената оценка е можност од зголемување на товарот на долгот поради поддршката на државните банки, како и несигурните прогнози за економски раст.Рејтинг агенцијата соопшти дека забележува раст на ризикот за реализација на политиката за решавање на економските и буџетски притисоци што ја ограничува способноста на Словенија во остварување на мерките за јакнење на банкарскиот систем, јавните финансии и економскиот раст.
МакфаксАмериканската бонитетна куќа Standard&Poor's го намали за еден степен кредитниот рејтинг на Словенија од А н

loading...