Намален уделот на лоши кредити во Шпанија

Loading...

Уделот на лошите кредити во шпанските банки во декември е намален на 10,4 отсто, откако во претходниот месец достигна рекордно ниво, објави во понеделникот централната банка на Шпанија.

Износот на заеми кои банките не се во состојба да ги наплати од должниците во декември изнесувал 167,4 милијарди евра, што е 10,4 отсто од вкупниот износ во постоечките портфолија на шпанскиот банкарски секторСо ова нивниот удел е намален од 11,4 отсто во ноември, што е рекордно високо ниво во целокупното кредитно портфолио, покажуваа податоците на централната банка.
Макфакс
Уделот на лошите кредити во шпанските банки во декември е намален на 10,4 отсто, откако во претходниот месец достигна рекор

loading...