Намирници кои ги штитат белите дробови

Loading...

Овие намирници го чуваат здравјето на белите дробови:
Јаболка
Истражувањата покажуваат дека јаболката го успоруваат природното стареење на белите дробови, но ги ублажуваат и оштетувањата кои настануваат поради пушењето или загадениот воздух.
Цитрон

Научно докажано е дека цитронот го намалува ризикот од тешки заболувања на белите дробови и помага во лечење на бронхитис.


Брусница – овошјето коешто е полно со антиоксиданси е одлично за чистење на белите дробови.
Лук и кромид
Во сезона на вируси, настински и грип треба да јадете кромид и лук бидејќи го чуваат здравјето на белите дробови, но помагаат и за детоксикација на организмот.
Морков


Морковите најмногу се користат за добар вид, но помагаат и го чуваат и здравјето на белите дробови.
Лута пиперка
Понекогаш е добро за изедете некое луто пиперче за да ги прочистите белите дробови.

loading...