Напаѓачот на полицаец во Велес бил амнестиран со 800 ослободени криминалци од затворите?

Loading...

Денеска напаѓачот што вчера пукаше во полицаец во Велес, беше фатен. И е зад решетки. Меѓутоа се зборува дека тој бил еден од оние 800 од контингентот амнестирани пред некоја година. Наши сознанија од разговори со полицајци кажуваат дека кога таа група била ослободена наеднаш имало бран на криминал низ државава.
Оти воглавном се работи за лица кои повеќе пати се осудувани за криминал. За жал во државава за ништо не постои реална статистика, па така и за ова прашање. И не знаеме колку од овие 800 лица се веќе вратени во затворите и дали евентуално некои од нив се социјализирани…

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...