Направете си сами: Дезинфекциски сапун за раце, сега најмногу ви треба

Loading...

Направете го за дома, ама понесете си и за на работа.
Доволно е во некој неутрален течен сапун, по можност глицерински, за миење раце, да капнете 40 капки етерично масло или мешавина од повеќе – лаванда, камилица, рузмарин.
Рацете мијте ги темелно втривајќи ја пената од сапунот меѓу прстите барем минута-две, советуваат ароматерапевтите.

loading...