Најбогатите британски Јутјубери имаат 6 и 7 години

Loading...

Најбогатите британски Јутјубери минатата година заработиле над 1.260.500 евра. Овој износ можеби не е изненадувачки, но може да биде чудно ако се работи за две деца на возраст од шет и седум години.
Тоа се Габи и Алекс Вилумсонеу.
Братот и сестрата имаат ЈутЈуб канал кој брои 7,9 милијарди прегледи. Објавуваат снимки на кои се играат со играчки и плавата палачинки.
Податоците покажуваат дека Toys and Little Gaby Ltd, нивната команија на крајот од април имала заработка од 1.529.658 фунти, што е за над 350.000 фунти повеќе од претходната година.

loading...