Најзагаден утрово е воздухот во Кочани 

Loading...

Мерните станици во земјава покажуваат дека утрово воздухот е најзагаден во Кочани, а веднаш по него се Тетово, Куманово и Миладиновци.

Во Кочани утринава се измерени дури 78 µg/m3 ПМ10 честички, додека во Тетово има 45 µg/m3, а во Куманово измерени се 36 µg/m3.

loading...