Најкратките и најефективните совети за среќата

Loading...

Ова се најкратките и најефективните совети за среќата.
Помири се со своето минато – за да не ти ја вознемирува сегашноста.
Мислењето на другите луѓе си е нивна работа, не твоја.
Времето лечи речиси сѐ – дај му шанса на времето.
Не го споредувај својот живот со животите на другите и не ги осудувај – немаш никаква претстава за тоа каков е нивниот пат.


Престани премногу да размислуваш – сосема е нормално да не ги знаеш сите одговори, а ќе ги дознаеш кога најмалку ќе се надеваш.
Никој не е задолжен за твојата среќа – освен ти.
Насмеј се – сите проблеми на светот не се твои.

loading...