Најлошите несреќи кои се имаат случено во Циркуз

Loading...

Голем број на генерации уживаат во Цркузот, она што го прави волшебен се дивите животни, неверојатните акробации, одењето по јаже и уште многу други акробации кои ја оставаат пубиката без здив. Животот на еден изведувач во циркуз не е така лесен, секоја акробација сноси ризик по животот. Во продолжение двете најлоши несреќи кои се имаат случено во историјата на Циркузот. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Смрта на бугарата Деси Еспанија
Најпрво ќе започнеме со несреќата која и се случи на Бугарката која живееше и работеше во Америка Деси Есапнија. Оваа девојка практично изразнала во Циркуз, нејзините родители работеле и живееле со Циркузот. Деси  настапувала и ја забавувала пубилката многу години., дури  има срушено светски рекор. Но, за жал техничка грешка прерано ја заврши нејзината кариера во 2004 година. Изведувајќи трик на околку 50 мети височина таа нескрќно паѓа на земја, а неколку денови подоцна им подлегнува на повредите и умира. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пожарот  во  циркузот„Ringling Brothers“
Пожарот кои избувна во  циркузот „Ringling Brothers“  е  најголемата несреќа која се има случена во еден циркуз. Во оваа несреќа  имаат загинато повеќе од 169 луѓе, а повеќе од 700 луѓе завршиле со повреди. За овој немил настан кој се случил на  6 Јули 1944 година голем број на луѓе изгореа до смрт, а останатите го загубиле животот како резултат на гушење. Оваа несреќа се смеата за најголема која се има случено во еден Циркуз со најголем број на жртви.    Голем број на генерации уживаат во Цркузот, она што го прави волшебен се дивите животни, неверојатните акробации, одењ

loading...
Loading...