Најмалку 40 верници се заразиле по служба во црква во Франкфурт

Loading...

Најмалку 40 верници се заразиле по служба во црква во Франкфурт

Градот Франкфурт преку своите служби, извести дека над 40 учесници во миса во една од градските цркви се заразиле токму со присуството на истата со корона вирус.

Само еден од нив засега е во болница, додека другите поминуваат со лесни симптоми.

Мисата се одржала на 10 мај, точно пред недели. Свештеникот тврди дека при истата се почитувани сите здравствени прописи кои Германија ги наложила.

Интересно е да се каже дека во Германија е помал бројот на заразени од другите европски држави. И далеку е помал бројот на смртни случаи. Не е позната причината зошто е тоа така.

Прочитајте уште и:

Хрватска од идната недела ја отвора летната туристичка сезона

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...