Најновиот и до сега најголем мобилен на APPLE ќе се вика IPHONE XS

Loading...

Претставувањето на новите Apple модели ќе се одржи на 12 месецов во Купертино, седиштето на компанијата. Радосна вест за зависниците од мобилни телефони, а новина е и тоа што ќе можат да ги видат и новите паметни часовници. Традицијата Apple да го додава зборот Plus на моделите на своите мобилни телефони отсега оди во заборав. Компанијата од своите два извора објавува дека најновиот, кој воедно е и најголем модел со 6.5-инчен OLED екран ќе го носи името iPhone Xs Max. Како ќе се вика поевтината верзија на мобилен телефон со 6.1-инчен LCD екран за сега не се знае.

loading...