Најопеано девојче е македонското: Нашата прекрасна песна ечи во Хрватска

Каде и да се изведе прекрасната македонска песна „Македонско девојче“, тоа звучи прекрасно.
Едно од последните е претставување на Македонскиот фолклор на „Бана Јелачича“ во Загреб, каде, погодувате, најмногу овации имаше за изведбата на „Македонско девојче“.
„Ах МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ каде и да си ти си девојче од МАКЕДОНИЈА, најубавото најопеаното“, стои во еден од коментарите под видеото…

Loading...