НАЈПОПУЛАРНОТО ДЕВОЈЧЕ СО ПЛЕТЕНКИ И ПЕГИ Пипи Долгиот Чорап денес има 61 година и работи како секретарка, ќе се изненадите како изгледа

Loading...

Омилениот лик со кој израснаа генерации
Актерката Ингер Нилсон прва го оживеа славното девојче Пипи Долгиот Чорап, уште во 1969 и 1970 година, кога легендарната серија и филм беа базирани на истоимената книга на шведската писателка за деца Астрид Линдгрен.
Инаку, вистинското име на актерката е Кетрин Ингер Моника Нилсон, а во моментов има 61 година.
Живее во Стокхолм и работи како секретарка, а повремено прифаќа и театарски улоги.
За улогата на Пипи Долгиот Чорап, со која пораснаа многумина, во 1975 година ја освои наградата TP de Oro за „најпопуларен лик“.

loading...