Најскапата заштитна маска на светот: Направена е од злато и дијаманти, а од цената ќе ви се заврши во глава

Loading...

Израелската компанија за накит прави најскапа заштитна маска на светот, златка, прекриена со дијаманти чија вредност ќе биде 1,5 милиони долари
Маската ќе биде изработена од 18 каратно злато и опкружена со 3.600 црни и бели дијаманти, а ќе има и филтер N99 за да нуди повисок степен на заштита, рече Исак Леви, дизајнер и сопственик на компанијата „Yvel“ која изработува маски.


Тој наведе дека купецот има две барања: маската да биде готова до крајот на годината и да биде најскапата на светот.


На изработката на маската работат 25 златари, а според наводите правењето на таква маска со оглед на економските последици од коронавирусот би можеле да се гледаат со недоверба, тој рече дека е среќен што изработката на маската му обезбедила работа на него и на вработите во овие времиња.

loading...