Најскапи и најевтини дестинации за ова лето

Loading...

На врвот од најевтините дестинации за ова лето се наоѓаат дури 3 европски престолнини, и тоа Будимпешта, Софија и Варшава, додека за едно ноќевање во Париз ќе треба да одвоите најмалку 400 евра.
Од Trip Advisor направиле истражување на цената на еднодневен престој на различни дестинации за да ни помогнат да избереме каде да заминеме летово. На прво место за најевтина еднодневна варијанта се најде Софија, на второ Виетнам, а на трето Варшава.
Цената на ноќевање во хотел со 4 ѕвездички, со ручек, коктел и возење со такси во Бугарија изнесува 123 евра, додека истиот аранжман во Норвешка изнесува три пати повеќе, поточно 450 евра. Возење со такси на релација од 6,5 километри во Куала Лумпур изнесува 1,62евра, а за истото во Лондон ќе платите 32 евра.

Помеѓу најскапите дестинација се нашле Њујорк, Париз, Лондон, Цирих и Стокхолм, а дефинитивно најмногу пари ќе ви требаат за во Осло. Цените за престој во овие градови изнесуваат помеѓу 400 и 450 евра.
Најевтините дестинации се наоѓаат во Азија, а најскапите во Европа. Сепак и стариот континент може да понуди поволни аранжмани, особено Будимпешта, Софија и Варшава. На врвот од најевтините дестинации за ова лето се наоѓаат дури 3 европски престолнини, и тоа Будимпешта, Софија и Варш

loading...
Loading...