Најјакото кафе е 200 пати појако од вообичаеното

Loading...

Американски производител на кафе тврди дека произвеле идеално кафе за почеток на работниот ден.Кафето наречено „Смртна желба“ (“Death Wish”) се смета за најсилно органско кафе на светот.„Death Wish” се пече во Њујорк, а производителот тврди дека тоа е кафе со најмногу кофеин на светот.Пакувањето, со логото на костурска глава и прекрстени коски, содржи зрна со околу 200 отсто повеќе кофеин отколку вообичаеното кафе.Ова кафе се продава по цена од 19.99 долари за вреќичка, а од  компанијата наведуваат дека е органски одгледано во ладовина.Кафето има вкус на препржено арапско кафе, но нема губиток на кофеин во текот на подготовката. Од компанијата наведуваат дека тоа е голема реткост, бидејќи препрженото кафе содржи помалку кофеин  од нормално прженото кафе, благодарејќи на должината на пржење.
МакфаксАмерикански производител на кафе тврди дека произвеле идеално кафе за почеток на работниот ден.Кафето наре

loading...
Loading...