На Алјаска рекордна температура од 32 степени

Температурата на меѓународниот аеродром во најголемиот град на Алјаска, Енкориџ, достигна рекордни 32,22 степени.


Највисоката температура во овој град претходно е измерена на 14 јуни 1969 година и изнесувала 29,44 степени, информира Боб Клеј од Националната метеоролошка служба.
Тој додаде дека просечната температура за јули во Енкориџ е 23,89 степени

Loading...