На гласачките ливчиња ќе стои само “претседател на државата“

Гласачите на претстојните претседателски избори ќе гласаат на ливчиња на кои ќе стои само “претседател на државата“ , без новото име на земјава.
Ова го потврди Оливер Дерковски, претседателот на ДИК, изјавувајќи дека на ливчињата ќе стои само “претседател на државата“.