На која возраст жените се најсреќни?

Loading...

Според истражувањата, жените се најсреќни на 28-годишна возраст. Во тој период се задоволни со својот изглед и љубовниот живот и имаат самодоверба.
На оваа возраст најмногу уживаат во сексот. Но, научниците тврдат дека жените во овој период се грижат и за стареењето, брчките и од појавата на бели влакна.
На 28-годишна возраст, косата им е прекрасна, имаат убава фигура, сигурна работа, а сето ова влијае на зголемување на самодовербата. Долгите пријателства, стабилната љубовна врска и кариерата им даваат чувство на задоволство и моќ.
Истражувањето покажа дека жените се најзадоволни со својата кариера на 29 години, додека во триесеттите се најзадоволни од љубовниот живот.
На 30-годишна возраст се најзадоволни од финансиската состојба, а на 32-годишна возраст уживаат во семејниот живот.

loading...