На пауза во дождовна шума – зошто е закон да се работи во Amazon?

Loading...

Утринско кафе среде зеленило или комплетирање на некој проект во ваква атмосфера. Звучи инспиративно, нели?
Замислете на пауза со колегите да можете да пиете кафе и да си разговарате среде дождовна шума. Или дури и да работите оттаму кога ќе ви здодее сивотијата на вашата канцеларија.
Звучи магично, зарем не? Вработените во Amazon ја имаат оваа можност.
Во канцелариите на Amazon во Сиетл има т.н. сфери. Станува збор за 3 масивни стаклени куполи каде има флора и фауна од целиот свет, кои беа отворени оваа година како дел од изградбата на седиштето на оваа компанија во Сиетл, која чини околу 4 милијарди долари.
Како изгледа престојот во овие сфери:

loading...
Loading...