Нема удар по џебот на разголените туристи- се огласи претседателот на општина Будва

Loading...

Доколку некој од туристите се одлучи без маица и во костим за капење ова лето да се шета низ Будва, тоа сепак нема да го чини 500 или 600 евра, колку беше најавено дека ќе изнесува казната.


-Приказната за казните е невистина. По мое мислење дали некој ќе шета по градот во костим за капење е домашно воспитување и лична култура и не е добро дестинацијата да навлегува во воспитувањето кое некој треба да го понесе од дома – рекол претседателот на општина Будва, Марко Царевиќ и додал дека засега не постои начин да се воведат казни од овој вид.

loading...