„Непрофитабилната“ фудбалска кариера ги наведе на проституција

Шокантна сторија доаѓа од Африка, каде фудбалерките на Квинс, незаработувајќи добро од фудбалската кариера, тргнале по многу лош пат до обид за заработка.
Екипата на Квинс се натпреварува во Првата фудбалска лига на Африка. Клубот нема платено 18 месеци плата на фудбалерките, па тие дошле до очајна состојба во својата егзистенција.
„Очајни сме, не можеме да се предадеме, ова е се што знаеме да го работиме. Некои просат на улица, собираат пари со месеци, а некои дури почнаа и со проституција“ изјавила една од фудбалерките.Шокантна сторија доаѓа од Африка, каде фудбалерките на Квинс, незаработувајќи добро од фудбалската кариера, тргнале по

Пронајдете не на следниве мрежи: