Не добив ништо од она што барав, но добив сѐ што ми беше потребно!

Loading...

Барав СИЛА, а Бог ми даде тешкотии кои ме направија посилен.
Барав МУДРОСТ, а Бог ми даде проблеми кои требаше да ги решам.
Барав БОГАТСТВО, а Бог ми даде мозок и тело за да можам да работам.
Барав ХРАБРОСТ, а Бог ми даде препреки кои морав да ги совладам.


Барав ЉУБОВ, а Бог ми даде луѓе на кои им беше потребна помош.
Барам УСЛУГИ, а Бог ми даде можноти.
Не добив ништо од она што го барав, но добив сѐ што ми беше потребно.
Затоа, живејте го животот без страв, соочете се со препреките и знајте дека апсолутно можете да ги надминете!

loading...
Loading...