„Не е вина на жените ако не можат да достигнат оргазам, вината е на мажите кои се лоши во кревет“

Loading...

Практично се сметаше дека жените кои не можеле да доживеат оргазам не биле психички зрели. Сепак, сексуалниот експерт Надија Бокоди смета дека тоа се должи на неможноста на мажот да задоволи жена.

– Проблемот не е во женските тела, туку на начинот на кој имаме секс со мажи. Се разбира, пенисите се одлични! За некои, дури можам да кажам дека се слатки. Без оглед на тоа дали сте жена, статистички е малку веројатно дека ќе го достигнете врвот потпирајќи се на еден – пишува Надија.

Истражувачот Алфред Кинси открил дека жените можат да постигнат оргазам за нешто повеќе од четири минути – што е скоро исто во исто време со мажите.

Една студија од универзитетот во Индијана открила дека во просек, околу 65 % од жените доживуваат оргазам за време на „сексуален однос со партнерот“. За мажите тој број е значително поголем – 95 %.

– Покрај тоа, истражувањата покажуваат дека околу три четвртини од жените го постигнуваат оргазмот најверодостојно за време на предиграта, додека само една петтина од нас можат да го доживеат преку пенетрација. Далеку умешен пристап за мажите би бил да се вклучат во продолжена предигра, да се фокусираат на стимулација на допир, а потоа и понатаму да го прават тоа за време на сексот – додаде Надија.

loading...