Не е лесно да си мајка, а камоли татко! Тој одгледува 4 ќерки и сè е одлично додека не му се “качат на глава“

Loading...

Не е лесно да си мајка на четири деца, но ниту татко во оваа ситуација. Секој татко сака да го обезбеди најдоброто за своите деца.


Овој татко токму тоа се обидува да го направи, но фотографиите кои ги објавува на Инстаграм зборуваат повеќе од милион зборови.
Сајмон Хупер е горд татко на четири ќерки. Тој на својата сопруга ѝ помага со малите близначки, 10-годишната и 7-годишната ќерка.

 

View this post on Instagram

 

Here in the UK, I was lucky enough to have paternity leave. I got time to figure what being a dad was all about (including how to tandem feed), to get to know my children & to share the work load that comes with becoming a parent, which meant my wife got to do what she needed to do – rest and recover, because Paternity Leave isn’t just about dads – it also benefits both mothers & our children. But fewer than half of the world’s countries offer any legally protected, paid paternity leave and less than 50% of fathers took as much time as their country’s policy allowed for fear of it impacting their work, which to me is just crazy. That’s why I’ve partnered with @dovemencare who are championing Paternity Leave globally – to give all fathers the opportunity to be involved from the beginning & dispel the myth that men are inept & incompetent – an image portrayed in the media all to frequently. What’s your experience of paternity leave? #ad #powerofpaternityleave #dadsdo #Fatherofdaughters #dadlife #instadad #fod

A post shared by Simon, also known as FOD (@father_of_daughters) on


Хупер како вистински татко оди на пазарување со своите симпатични близначки, ги бања, ги забавува поголемите ќерки, вежба со нив, си игра и речиси и да нема работи кои не ги прави, за нивниот живот да го направи безгрижен и забавен. Неговите урнебесни фотографии и реакциите на животот со четири ќерки, привлекле големо внимание кај Инстаграм корисниците.

„Сајмон, ти си татко за медал“, е еден од многуте коментари под овие забавни фотографии.

loading...
Loading...