Не треба да се крева паника околу британскиот сој корона вирус

Loading...

Британската мутација на вирусот е присутна, но не треба да се крева паника, порачаа говорниците во вечерашната Топ Тема. Директорот на Институтот за имунологија Петличковски уверува дека 40 проценти од населението во земјава веќе го прележале Ковид, со или без симптоми, а главниот генетичар во лабораторијата на Жан Митрев, Кунгуловски, објани како го детектирале вирусот.

loading...