Нивниот учител секојдневно пешачи по 16 километри: Со прекрасен гест го расплакаа

Loading...

Професорот Цезар Пунзалан од Филипини работи веќе долго време во училиштето.
Секој ден пешачо дури 16 километри, 8 км до училиштето и 8 км назад кон својата куќа, што секако не е лесно после напорниот ден на работа.

Неговите ученици, кои многу го ценат и почитуваат, решиле да соберат пари и да му купат подарок што барем малку ќе му помогне при пешачењето.
Му купиле удобни чевли и ја снимиле неговата реакција во училницата.

loading...
Loading...