Никогаш веќе не оставајте чаша вода до креветот пред спиење

Loading...

Знаеме дека е потребно да пиеме што е можно повеќе вода, но не знаеме дека не треба да го правиме тоа пред спиење.
Научникот Марк Ливеј посебно обрнува вниманието на фактот дека чувањето чаша вода во близина на креветот и нејзино консумирање во текот на ноќта не се препорачува.
Тој истакнува дека во текот на ноќта се собира прашина на површината на водата, исто како и бактерии.
Во неразладена вода на собна температура, бактериите се шират побрзо, и доколку ги внесете во организмот, тие можат да му наштетат на вашето здравје.

loading...