Нова бура на Јадран- се појави мало торнадо (ВИДЕО)

Loading...

По снегот кој падна на планината Динара во Хрватска снимена е нова бура каде се појави мало торнадо. Оваа необична метеоролошка појава ја објави „Далмација денес“.
Малото торнадо наречено „пијавица“ започнало од мала карпа, па се движело околу 10 метри, но за среќа не го погодила светилникот кој се наоѓал во близина.

 

 

loading...