Новиот Ајфон им прави проблеми на луѓето со оваа несекојдневна фобија

Loading...

Додека едни се шегуваат со дизајнот на новите Ајфони, други помалку или повеќе реално се плашат
Епл вчера ги претстави новите модели на Ајфон, меѓу кои и Ајфон 11 Про, кој има три камери.
Иако не е нешто револуционерно, интернетот веднаш се преполни со шеги околу овој модел, споредувајќи го делот кај камерите со плотна од шпорет. Но, се појави и друг проблем.


Луѓето кои страдаат со трипофобија, односно страв од мали и црни дупки, пријавуваат дека чувствуваат вознемиреност и непријатност кога ќе погледнат во задниот дел на новиот Ајфон.
Терминот трипофобија беше „скован“ во 2005 на мрежата Редит. Популарни личности како актерката Сара Полсон и манекенката Кендал Џенер се меѓу оние кои се згрозуваат од гледање во мали дупки. Тука спаѓаат и дупчињата во сирењето и кашкавалот, облека со точки, меури…

loading...