Нови 18 случаи на коронавирус во Црна Гора

Loading...

Во Црна Гора се регистрирани 18 нови случаи на коронавирус, соопшти Институтот за јавно здравје во Подгорица.
Лабораториите на Институтот анализирале 259 примероци од кои 18 биле позитивни на Ковид-19.
Од новозаболените, 13 имале контакт со претходно потврдени позитивни случаи, а за три постојат податоци кои укажуваат на импортација од Албанија и Србија.
Кај две лица во моментов се трага по изворот на заразување.

loading...