Нов моден хит ќе ви го олесни животот со маска. Секој ги носи и сè повеќе дизајнери ги произведуваат

Loading...

Уште кога маските за лице станаа составен дел од секоја облека, дизајнерите се инспирирани да создаваат нови модели, како и додатоци за овој заштитен и моден додаток.
Веќе пишувавме за заштитни чанти за маски, иновации на марката Хипи Гарден, а најновите хит ленти се направени според тоа што некои луѓе ги носат за очила. Но, овие, јасно, се придржуваат до маската.
Голем број светски sвезди веќе подлегнаа на овој тренд, како пејачката Џенифер Лопез, актерките Минди Калинг и Ел Фанинг и американската политичарка Александрија Окасио-Кортез.
Дизајнерката Катарина Радниќ Змазек, која стои зад брендот Cloud & Co., е првиот домашен дизајнер што го направи овој моден додаток што ги олеснува овие времиња на корона.


Идејата за маскирање со ленти потекнува од лично искуство. Многу пати ми се случуваше да излезам од автомобилот и да дојдам до продавницата и да сфатам дека немам маска со мене. Тогаш повторно ќе морав да се вратам до автомобилот преку половина од паркингот … Па така, размислував за решение што ќе помогне во такви ситуации – ни раскажува дизајнерот Радниќ Змазек.

loading...