Нов потпретседател на младите на СДС е синот на Фрчковски

Loading...

еВЕ ЈА ЦЕЛАТА ИНФОРМАЦИЈА КОЈА ШТО БЕШЕ ЛИФЕРУВАНА:
На првата седница на Централниот одбор на Социјалдемкратската младина на Македонија, беа избрани секретар, потпретседатели, огранизационен секретар и нов состав на Извршниот одбор на СДММ.Новите ограни и тела на СДММ во мандат во следните две години ќе имаат бројни активности, создавање на квалитетни младински и европоски политики, промоција на политиките на СДММ и СДСМ.За секретар на СДММ е избран Виктор Велевски од ЛК СДММ Кавадарци. За организационен секретар на СДММ е избран Гордан Шутаров од ЛК СДММ Карпош.
За потпретседатели на СДММ се избрани: Јон Фрчкоски, Ана Манасиева и Никола Рилак. На седницата едногласно беше избран и новиот Извршен одбор на СДММ, во следниот состав: Блажена Огненоска – ЛК Кичево, Ристе Булоски -ЛК Охрид, Марко Спиркоски – ЛК Прилеп, Мерсиха Муше – ЛК Ѓорче Петров, Никола Јакимовски – ЛК Крива Паланка, Виолета Димитровска – ЛК Берово, Ивана Трајкова – ЛК Неготино, Ана Трифуновска – ЛК Битола, Владислав Трајковски – ЛК Куманово, Соња Мартинова – ЛК Велес, Елена Велковска – ЛК Свети Николе, Марија Иванова – ЛК Струмица, Фросина Мантева – ЛК Радовиш, Ангела Паневска – ЛК Врапчиште , Марко Михаилоски – ЛК Тетово и Дарко Мијовски – ЛК Гостивар

Следете не на Фејсбук. Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!! За 5Г контроверзата ПРОЧИТАЈТЕТУКА.
loading...