НУКЛЕАРНАТА ЦЕНТРАЛА „РОВНО“ ПРЕСТАНА СО РАБОТА: Нема напон!

Јужноукраинската нуклеарна централа Ровно престана да работи по денешните руски ракетни напади. Како што е објаснето, електраната „Ровно“ била исклучена поради пад на напонот во мрежата. Соопштено е и дека … Продолжи со читање НУКЛЕАРНАТА ЦЕНТРАЛА „РОВНО“ ПРЕСТАНА СО РАБОТА: Нема напон!