Облачно време со слаб снег

Loading...

Времето денес ќе го карактеризира претежно облачно време со слаб снег ширум државата.
На југоисток претпладневно метеоролозите најавуваат послаби снежни врнежи.
Последениот работен ден од оваа недела ќе биде проследен со северен ветер а утринскат температура ќе биде помеѓу -6°С и -3°С на пониските места, и околу -11°С на повисоките места.
Максималната дневна температурата ќе достигне вредност околу -1°С во поголем дел од котлините, а на повисоките места во западниот крај околу -6°С.


Слично време се очекува и во главниот град. Студено со ветер од северен правец и температура соминимална вредност околу -5°С, а максимална вредност околу -1°С.

loading...